Wij gebruiken cookies om uw ervaring beter te maken. Om te voldoen aan de cookie wetgeving, vragen we uw toestemming om de cookies te plaatsen. Meer informatie.
Domaine Michel Niellon - Chassagne-Montrachet Village Blanc
Specificaties
Producent | Domaine Michel Niellon |
---|---|
Fiche | Download product fiche |
Druivenras(sen) | Chardonnay |
Afsluiting | Kurk |
Regio | Bourgogne |
Smaak | VEH |
Inhoud | 0,75 |
Land | Frankrijk |
Details
Niellon - Chassagne-Montrachet Village Blanc is een witte wijn afkomstig uit de Chassagne-Montrachet regio in de Bourgogne, Frankrijk. De wijn wordt geproduceerd door Domaine Niellon, een gerenommeerd wijnhuis dat bekend staat om zijn hoogwaardige witte wijnen. Deze wijn wordt gemaakt van 100% Chardonnay-druiven en heeft een bleekgele kleur met groene tinten. In de neus heeft de wijn aroma's van bloemen, citrusvruchten en mineralen, met tonen van hazelnoot en geroosterd brood die naar voren komen naarmate de wijn ouder wordt. Op de tong heeft de wijn een rijke en volle smaak met tonen van appel, peer en citrusvruchten, evenals een vleugje vanille en eikenhout. De wijn heeft een goede zuurgraad en een lange afdronk. Niellon - Chassagne-Montrachet Village Blanc is een wijn die goed past bij gerechten zoals gegrilde vis, schaaldieren, gevogelte en kazen. Het is een complexe wijn die goed in balans is en die zowel direct gedronken kan worden als enkele jaren kan worden bewaard om zich verder te ontwikkelen.
smaakimpressie
Helder licht strogeel van kleur. In de neus aroma’s van limoen, perzik en vers gebakken stokbrood. In het smaakpalet zijdezachte tonen van appel, rijpe meloen en iets van vers gebrande koffie. De afdronk is evenwichtig met de juiste nerveuze zuren. .
vinificatie
Eind september worden de druiven met de hand geplukt waarbij zeer streng geselecteerd wordt. In de vinificatiekelder vindt er na extreem voorzichtige persing van de druiven een spontane alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten plaats. Vervolgens wordt de jonge wijn overgestoken op eikenhouten barriques, waarvan 20% jaarlijks vernieuwd wordt, om de malolactische gisting te ondergaan en aansluitend een rijpingsperiode op de lies. Na 12 maanden wordt de wijn geklaard, zeer licht gefilterd en vervolgens gebotteld.