Wij gebruiken cookies om uw ervaring beter te maken. Om te voldoen aan de cookie wetgeving, vragen we uw toestemming om de cookies te plaatsen. Meer informatie.
Clos de la Roilette - Brouilly
Specificaties
Producent | Domaine Coudert / Clos de la Roilette |
---|---|
Fiche | Download product fiche |
Druivenras(sen) | Gamay |
Afsluiting | Kurk |
Regio | Beaujolais |
Smaak | MBA |
Inhoud | 0,2 |
Land | Frankrijk |
Details
Clos de la Roilette is een wijn uit de Brouilly regio in de Beaujolais streek in Frankrijk. De wijn wordt gemaakt van de Gamay druif, die specifiek voor de Brouilly regio wordt gebruikt. De wijn heeft een heldere, robijnrode kleur en een aroma van rijpe, donkere bessen zoals kersen en bramen. In de smaak is de wijn medium-vol met tonen van kruiden, specerijen en een hint van zwarte peper. Clos de la Roilette heeft een goede balans tussen fruitigheid en zuren en een zachte afdronk. De wijn is perfect om te drinken bij gegrild vlees, kaasplankjes of pasta met een saus van tomaten en paddestoelen.
smaakimpressie
Helder, diep robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van rijpe frambozen, kersen, vlierbessen en een hint van wilde oregano. In het smaakpalet tonen van bessen, rijpe pruimen en heel licht wat specerijen, die gepaard gaan met soepele tannines in de afdronk.
vinificatie
Na een strenge en selectieve handmatige oogst worden de trossen grotendeels intact gelaten. Men laat deze ongekneusd en temperatuurgecontroleerd de alcoholische fermentatie (‘semi-carbonique’) met wilde (druifeigen) gisten ondergaan op betonnen cuves, zonder toevoeging van zwavel. Na 12 dagen volgt de persing en wordt de jonge wijn overgestoken op oude eikenhouten foeders, waarin de malolactische gisting en de rijping plaatsvinden. Na een periode van ongeveer 6 maanden wordt de wijn geassembleerd en ongefilterd gebotteld.