BIO

Cevico - B.IO Catarratto Chardonnay

Specificaties

Meer informatie
Producent Cevico
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Chardonnay
Afsluiting Kurk
Regio Sicilië
Inhoud 0,75
Land Italië

Details

Na fermentatie in roestvrij stalen tanks 6-8 maanden lagering op de lee, daarna lichte filtering. In de geur tonen van steenfruit, mandarijn en lindebloesem. Verder medium-body, vlezige structuur, stevige zuurgraad en een opvallend fruitige afdronk. Heerlijk bij gerechten met zeevruchten of vis, zowel rauw, gegrild of gebakken.

smaakimpressie

Helder, licht goudgeel van kleur. In de neus aroma’s van citrusfruit, nectarines, perzik en wilde kruiden. In het smaakpalet tonen van mandarijn, rijp geel steenfruit en subtiel iets van specerijen, die gepaard gaan met een fruitige afdronk met milde zuren.

vinificatie

Eind augustus worden de catarratto- en chardonnaydruiven afzonderlijk geoogst en gevinifieerd. In de vinificatiekelder worden de druiven direct pneumatisch geperst en laat men het sap 14 dagen lang een temperatuurgecontroleerde (16°C) alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten ondergaan op roestvrijstalen tanks. Vervolgens wordt de wijn overgestoken op schone rvs-tanks voor de malolactische gisting en rijping op de ‘lie’. Na ongeveer 6 maanden wordt de wijn geassembleerd, licht gefilterd en onder geheel steriele omstandigheden gebotteld. Dit proces verloopt geheel volgens biologische regels en voorschriften.
AGE VERIFICATION
You must be older than 18 years old to enter this page.