Wij gebruiken cookies om uw ervaring beter te maken. Om te voldoen aan de cookie wetgeving, vragen we uw toestemming om de cookies te plaatsen. Meer informatie.
Casa Ferreirinha - Callabriga Douro Red
Specificaties
Producent | Casa Ferreirinha |
---|---|
Fiche | Download product fiche |
Druivenras(sen) | Tempranillo, Touriga Franca, Touriga Nacional |
Afsluiting | Kurk |
Regio | Douro |
Smaak | MBAH |
Inhoud | 0,75 |
Land | Portugal |
Details
De wijn wordt gekenmerkt door complexe aroma’s en een mooie intensiteit, met aroma’s van pruimen, aardbeien en frambozen, naast mint, mineralen en wat hout van de lagering. Volle wijn met stevige tannines, rood fruit en wat peper. Lange en complexe afdronk. Doet het zeer goed bij rood vlees, wild, gebakken vis en krachtige kazen. Serveertemperatuur: 16-18⁰C.
smaakimpressie
Diep intens robijn/paarsrood van kleur. In de neus aroma’s van bramen, zwarte pruimen, ceder, dennenhars en vers geroosterde koffiebonen. In het smaakpalet tonen van rijp klein roodzwart fruit, cacao, kruidnagel, kokos en verse toast, die worden gevolgd door een lange afdronk met verfijnde tannines en fraaie zuren .
vinificatie
Na het handmatige selectieve plukken begin september worden de druiven ontsteeld en gekneusd en laat men de temperatuur gecontroleerde (25°C) alcoholische fermentatie plaatsvinden op roestvrijstalen tanks en lagares (dit zijn grote lage open rechthoekige granieten bakken, waarbij de druiven regelmatig met de voeten worden getreden zodat de schillen meer kleur en aroma's afgeven aan de most). Hierna volgt persing en wordt de jonge wijn overgestoken op gebruikte Franse (75%) en Amerikaanse (25%) eikenhouten barriques om de malolactische gisting te ondergaan en te rijpen. Na 12 tot 18 maanden wordt de wijn geassembleerd, eventueel licht gefilterd en gebotteld.