Wij gebruiken cookies om uw ervaring beter te maken. Om te voldoen aan de cookie wetgeving, vragen we uw toestemming om de cookies te plaatsen. Meer informatie.
Badia a Coltibuono - Chianti Classico Riserva
Specificaties
Producent | Badia a Coltibuono |
---|---|
Fiche | Download product fiche |
Druivenras(sen) | Sangiovese |
Afsluiting | Kurk |
Regio | Toscane |
Smaak | MBAH |
Inhoud | 0,2 |
Land | Italië |
Details
Een Chianti Classico Riserva met een lange geschiedenis, deze wordt vanaf eind jaren vijftig gemaakt, alleen in de goede wijnjaren oftewel de topjaren. Intense diepe robijnrode kleur, in de neus al heel gelaagd met tonen van rood fruit en kersen, specerijen (nootmuskaat) en zwarte peper en hints van viooltjes en iris. In de mond gaat het net zo. Het is vooral een verfijnde en complete smaakbeleving, alles heel subtiel en elegant en in harmonie met elkaar. Van warm en zwoel, naar fris en elegant, van specerijen en aardsheid naar florale tonen, van truffel naar koffie en zachte tannines. Goede balans, goede structuur, geheel geïntegreerd met de houtopvoeding. Verfijnd met diepgang.
smaakimpressie
Intense robijnrode kleur. In de neus elegante balsamieke tonen, samengesmolten met florale aroma’s, kersen op alcohol, drop en chocolade. In de mond overheerst een warm, zeer aangenaam gevoel, met een goed evenwicht tussen de frisse zuren en de volle, gulle structuur.
vinificatie
De druiven worden met de hand geplukt en apart gevinifieerd. Voor de gisting gebruikt men uitsluitend natuurlijke, autochtone wilde gisten. De alcoholische gisting duurt circa 10 dagen. Daarna verblijft de jonge wijn op de schillen en het bezinksel gedurende nog eens minstens 3 weken. In deze periode wordt de schillenhoed dagelijks twee keer mechanisch ondergedompeld (‘follatura’). De opvoeding op barriques en grote vaten van Frans en Oostenrijks eikenhout duurt 24 maanden. Daarna volgt nog een rustperiode van 4 maanden op fles.